The Wunderkammer

De collectie

De diverse collectie van The Wunderkammer bevat niet alleen verschillende maten borden, maar ook drie verschillende kaasplanken, elk met een ander design en formaat. De kaasplanken zijn niet alleen geschikt voor het serveren van diverse soorten kaas, maar zijn ook prima te gebruiken ter decoratie. Hetzelfde geldt voor de potten en doosjes in deze collectie. De potten en doosjes zijn uiterst geschikt voor het bewaren van onder andere thee en koekjes, maar zijn ook perfect ter decoratie, bijvoorbeeld op de salontafel of in de (servies)kast.

Een kamer vol wonderen

Toon de natuur met Delfts Blauw.

The Wunderkammer is een collectie van Royal Delft die verwondering en nieuwsgierigheid uitlokt. Een bonte verzameling kikkers, kevers en schildpadden staan, in combinatie met prachtige bloemen, centraal in deze collectie. Wunderkammers of cabinets of curiosities waren in de 17e eeuw kabinetten om gasten te vermaken, te verwonderen of nieuwsgierig te maken. In de kasten schitterde vaak bonte verzamelingen exotische, opgezette dieren of anderen bijzonder objecten die men verzamelden vanuit verre landen. De rariteitenkabinetten waren weggelegd voor de hogere klasse van de 17e eeuw die graag met hun bezittingen, en zo ook met hun rijkdom, pronkten. 

 

Bekijk hier The Wunderkammer collectie

Naast de curiosities die uit Azië het Westen belanden, kwam ook het Chinees porselein, de voorloper van Delfts Blauw in Europa. Naast de Wunderkammers stonden dan ook vaak prachtige collecties Delfts Blauw geëtaleerd in de huizen. De collectie The Wunderkammer is geïnspireerd op beide: de rariteitenkabinetten en het Delfts Blauw uit de 17de eeuw, maar verguld in een modern jasje.

 

The Wunderkammer tegels

The Wunderkammer collectie telt maar liefst 16 verschillende soorten tegels. Op deze tegels staan fleurige en organische ontwerpen van kevers en schildpadden. Elk tegel vertelt een uniek verhaal, geïnspireerd door de wonderen van de natuur. De tegels zijn zowel individueel als in combinatie met andere tegels uit de Wunderkammer-collectie prachtige decoratieve stukken voor het interieur. Een schitterend begin voor je eigen Wunderkammer.

Een klein wonder voor aan de muur