Re-framed | Wall Panels

Re-framed | Wall Panels

Royal Delft onthult met trots een gloednieuwe serie keramische muurpanelen die de traditionele wandborden in een nieuw licht zet. Deze collectie, in samenwerking met kunstenaar Bert Timmermans van Workingbert, combineert erfgoed met moderne kunst. Binnen deze samenwerking geeft Workingbert een eigentijdse kijk op bloem- en bladmotieven. In een proces van het persen en stomen van gestapelde, met de hand geplukte wilde en gecultiveerde planten in roestwater, drukken de planten zichzelf af op papier. Dit resulteert in gedetailleerde beelden met een schilderkunstige kwaliteit en toevallige vlekken van de vloeistof waarin ze worden gestoomd. Het resultaat: prachtige keramische wandpanelen met de kenmerkende florale prints van Workingbert, uitgevoerd in kleurstellingen die een knipoog geven naar het Delfts Blauw van Royal Delft sinds de 17de eeuw en een link leggen met de bouwkeramische periode van Royal Delft van begin 1900.

 

De herkomst

Royal Delft staat bekend om haar prachtige vazen en borden die al van oudsher een prominente plek innemen in het interieur. Delfts Blauwe kaststellen en wandpanelen sieren talloze huizen wereldwijd. Door de eeuwen heen zijn de keramische vormen van Royal Delft bepaald door de heersende kunststromen binnen de kunstnijverheid. Met name vazen en schalen krijgen altijd van ontwerpers veel aandacht.

 

De nieuwe benadering

Met Re-framed | Wall Panels kiest Royal Delft voor een andere benadering van het fenomeen wandpanelen. Het idee is tot stand gekomen door de manier waarop afbeeldingen tegenwoordig tot ons komen. Van de 4:3 televisie naar de 16:9 breedbeeld en van horizontaal naar verticaal ­filmen voor de perfecte weergave op sociale media zoals Instagram en Tik Tok.

 

De Re-framed Wall Panels worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage. Er zullen slechts 150 exemplaren van elk stuk uit de collectie worden gemaakt.

Workingbert

Als designer voor mode- en interieurstoffen werkt Workingbert voor verschillende klanten wereldwijd. Digitaal printontwerp is een van zijn specialiteiten.

Meer informatie