Ontmoet de makers van Royal Delft

De makers van Royal Delft

Bij Royal Delft wordt al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw gecreëerd door onze vakmensen. Van generatie op generatie wordt het ambacht doorgegeven en nog altijd worden er iconische topstukken met de hand gemaakt in Delft. Met passie en toewijding creëren de mensen van Royal Delft de meest prachtige objecten, van klassiek tot modern.

Niet alleen zijn onze handgemaakte producten wereldwijd gewaardeerd en geliefd als decoratieve interieur items, maar ook bijzondere geschenken en unieke verzamelobjecten.

Wij stellen je graag voor aan de makers van Delfts Blauw om te laten zien dat alle makers elke dag werken aan een cruciaal deel van het proces om prachtige Delfts Blauwe objecten te maken.

Ontmoet Naatje

Maak kennis met Naatje, een gepassioneerde Delfts Blauw ambachtsvrouw. Ze wijdt zich aan een cruciaal proces bij het vervaardigen van Delfts Blauw: het vormen, sponsen en afwerken van de klei tot een premium product.

 

Ontmoet Theo

Maak kennis met Theo, een toegewijde Delfts Blauw ambachtsman. Hij werkt aan een belangrijk aspect van het vervaardigen van Delfts Blauw: engoberen. Nadat een gladde laag is aangebracht, is het product klaar om met de hand te worden beschilderd door onze meesterschilders.

 

Ontmoet Laurens

Maak kennis met Laurens, een van de meesterschilders bij Royal Delft. Door zijn toewijding en professionele vaardigheden transformeert hij een wit object tot een  iconische Delfts Blauw product. Met het signatuur als belangrijk kenmerk van het originele Delfts Blauw.

 

 

Ontmoet Huib

Maak kennis met Huib, een toegewijde vakman die vloeibare klei ambachtelijk omzet in biscuit, gereed voor de schilder. Van het gieten van de klei, het voltooien van de afwerking, het zorgvuldig sponzen tot aan het grondig inspecteren, Huib gaat elke dag met grote nauwkeurigheid te werk.

Ontmoet Patricio

Maak kennis met Patricio, een van de mallenmakers van Royal Delft. Hij wordt gedreven door een passie voor perfectie en vakmanschap. Het ambacht vereist uiterste precisie en vormt de basis voor elk stuk Delfts Blauw aardewerk.

Ontmoet Leo

Maak kennis met Leo, een van de meester-schilders bij Royal Delft. Met zijn jarenlange ervaring en nauwkeurigheid maakt hij van een blanco item iconisch Delfts Blauw.

Het creatieproces van Delfts Blauw

Het team van Royal Delft is elke dag bezig om hoogwaardige Delfts Blauwe producten met elkaar te creëren. Van ambacht tot innovatie, van het ontwerpen door ons designteam tot het creëren van de producten in het atelier, het gehele proces vindt plaats in Delft door mensen met een passie voor Delfts Blauw.

Ontmoet de makers van Royal Delft

Origineel Delfts Blauw, met de hand gemaakt door vakmensen van Royal Delft

Met trots presenteren wij de collectie van Royal Delft. Bijzondere items, speciale cadeaus en tijdloze interieur objecten. De collectie van Royal Delft bestaat uit een veelzijdigheid van Delfts Blauwe producten.