Vermeer

Vermeer Collectibles

De 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer woonde en werkte in Delft. Vanwege de band tussen Vermeer en Delft en de diepgang van zijn werk, wordt Vermeer sinds jaar en dag door de meester-schilders van Royal Delft vertaald naar Delfts Blauw. Dit jaar introduceert Royal Delft de Vermeer collectibles by Royal Delft en zet daarmee de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer in de spotlight. Royal Delft haakt hiermee aan bij het Rijksmuseum, dat voor het eerst in de geschiedenis het grootste overzicht van Vermeer tentoonstelt.

De collectie richt zich met name op de moderne Delfts Blauw liefhebber. Het abstracte lijnenspel is een vertaling van de klassiek voorstellingen naar het heden, met op bepaalde items de toevoeging van een gouden touch. Binnen deze collectie vindt je onder andere tegels, een theebus en een kaasplank. Een echte eyecatcher is het grote wandbord van het Meisje met de Parel.

Proud Mary Limited Edition – Meisje met de Parel

Het pronkstuk van de Vermeer Collectibles is de Limited Edition Proud Mary Meisje met de Parel. Dit iconische item is met de hand gemaakt in het atelier in Delft. Vervolgens heeft de meester-schilder van Royal Delft een prachtige schildering van het Meisje met de Parel aangebracht. 

 

Bekijk de Proud Mary

Proud Mary Limited Edition - Vermeer Meisje met de Parel

Vermeer workshop

Vermeer schilderworkshops

Ter gelegenheid van de viering rondom Vermeer heeft Royal Delft Museum speciale Vermeer ponsieven laten ontwikkelen door de meester-schilders. Wanneer je een schilderworkshop boekt kun je tijdens de workshop kiezen tussen diverse Vermeer ponsieven. Naast het beroemde werk Meisje met de Parel is er ook de optie voor Het Straatje van Vemeer of Gezicht op Delft.

Laat jouw creatieve schilderkunsten erop los tijdens een schilderworkshop! 

 

Boek een Vermeerworkshop

Vermeerlunch bij Brasserie1653

Jij kan bij Brasserie1653 van heerlijke lunch genieten, geheel in Vermeer thema. Jouw lunch wordt namelijk op een schilderpalet geserveerd! Voor deze lunch maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale streekproducten. Mocht jij speciale dieetwensen of allergieën hebben dat hoef je deze alleen door te geven bij jouw reservering. De lunch word van 10.30 uur tot 15.30 uur geserveerd.

 

Reserveer een lunch

Vermeer bij onze Flagshipstore en Brandstore

Wil jij de prachtige Vermeer producten liever eerst even vasthouden en bewonderen? Bezoek dan een van onze prachtige winkels in Delft. Laat je adviseren door een van onze collega’s en vindt een bij jou passend Vermeer item voor in huis.

Flagshipstore | Rotterdamseweg 196, 2628 AR, Delft

Brandstore | Markt 62-64, 2611 GW, Delft

 

Bekijk al onze Vermeer producten hieronder