Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Schiffmacher Sint Joris en de Draak

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een verhaal over geloof, hoop en liefde. Samengesteld uit exclusief ontworpen handgeschilderde objecten en getransfereerde stukken.

Sint-Joris en de Draak

Het allernieuwste stuk uit de collectie is ‘Sint-Joris en de Draak’. Een handbeschilderde schaal met als centraal decor het eeuwenoude verhaal van Joris uit Cappadocië die het gevecht aanging met de draak. Een mythisch verhaal, dat symbool staat voor de eeuwige strijd tussen het goede en kwade. ‘Sint-Joris en de Draak’ is een spectaculair, rijkgedecoreerde grote klassieke 8-kantige schaal van Royal Delft en wordt in zeer beperkte exclusieve oplage van 40 stuks ontwikkeld.

Henk Schiffmacher

‘Ik houd enorm van de verhalen van de vroege heiligen, van toen de kerk nog moest vormen. Mijn opa vertelde me deze verhalen. En zo ook dit indrukwekkende oude verhaal van Sint-Joris en de Draak. De donkerte van de strijd en het landschap van de waanzinnige streek Cappadocië, waar die strijd gevoerd werd, komen fantastisch tot zijn recht op deze grote schaal.’

Vaas

Bord Easter Island

Vaas True Love

Henk Schiffmacher aan het ontwerpen in zijn tattooshop