Peacock Symphony

Een Symfonie van schoonheid, trots en waardigheid

Peacock Symphony is geïntroduceerd in december 2018 en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest gewaardeerde serviezen van Royal Delft. Het servies in geïnspireerd op de pauw, een sierlijke vogel die sinds de Europese middeleeuwen symbool staat voor trots, ijdelheid, hoogmoed, macht, welstand en waardigheid. Samen met de sierlijke bloemmotieven en het Delfts Blauw geeft de pauw het servies een koninklijk karakter. Net als een pauw hoef je niet bang te zijn om te pronken met dit unieke servies. Laat je tafel schitteren en je gasten verbazen met de majestueuze pracht van Peacock Symphony. Dit servies is perfect om indruk te maken op gasten en tegelijkertijd uiterst geschikt voor dagelijks gebruik.

De collectie

De Peacock Symphony-serviescollectie omvat veertien unieke stukken, wat het assortiment zeer gevarieerd maakt. Binnen deze collectie vind je drie verschillende schalen van verschillende afmetingen, evenals een mok en diverse koffiekopjes en schotels, elk ontworpen voor specifieke soorten koffie. Daarnaast bevat de collectie een onderbord, gebaksbord, dinerbord en dessertbord. Voor diegenen die hun tafel een vleugje extra charme willen geven, zijn er ook dessert- en dinerborden beschikbaar in een coupe-ontwerp. Met deze diverse opties kun je je tafel met trots en elegantie dekken.

 
 
Shop de collectie

Proud Mary Peacock| Handgeschilderd

Naast het servies bevat de Peacock Symphony collectie ook een Proud Mary. Proud Mary is vernoemd naar Mary II, koningin van Engeland en Ierland en tevens de vrouw van Willem III van Oranje. Mary II was een fervent liefhebber en verzamelaar van Delfts blauw in de gouden eeuw. Doordat Mary II Delfts Blauw begon te verzamelen, werd in de gouden eeuw Delfts blauw steeds populairder onder het grote publiek. Als eerbetoon aan Mary II heeft Royal Delft de Proud Mary geïntroduceerd.

 

De “Proud Mary” uit de “Peacock Symphony” collectie is zorgvuldig met de hand geschilderd door onze meesterschilders. Dit kunstwerk bestaat uit vier aparte onderdelen: de rok, het lichaam, de kraag en het hoofd. Onze collectie Proud Mary’s omvat verschillende versies van de “Proud Mary” elk met rijke en prachtige decoraties, maar deze specifieke Mary straalt extra trots uit vanwege de afbeeldingen van pauwen op haar rok.

 

Bekijk hier de Proud Mary

Peacock Symphony sets

Dessertbord coupe: Dit dessertbord is een coupe-versie om jouw diner in stijl af te sluiten

Mok (0,3 L): Geniet nog meer van een grote mok warme chocolademelk of thee in deze Peacock Symphony-mok

Schaal: Deze kleinere kom past perfect bij zijn grotere broer of zus en kan gebruikt worden voor chocolaatjes of een kleine fruitsalade.