Designer Collections Royal Delft

Royal Delft creëert een wereld van hoogwaardig Delfts Blauw en inspireert met eeuwenoud vakmanschap en innovatie. Het Nederlandse designmerk is wereldberoemd en staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit, iconische handbeschilderde objecten en stijlvolle decoraties. Het originele Delfts Blauw van Royal Delft is al sinds de 17e eeuw geliefd en wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd door onze ambachtslieden in Delft.

Binnen de designercollectie bundelen de ontwerpers en meesterschilders van Royal Delft hun krachten met externe ontwerpers en merken om de meest opvallende Dutch Design stukken te vervaardigen. Deze samenwerkingen combineren het erfgoed van Royal Delft met de unieke touch van de ontwerper. Door deze synergie ontstaat een naadloze samensmelting van traditie en innovatie, resulterend in werkelijk opmerkelijk Dutch Design dat de essentie van zowel verleden als heden vastlegt.

 

Moooi x Royal Delft  IDO | Housebird  Collar Bottles & Bowls Collection  Royal Blue Tattoo Collection Proud Mary 

Discuss! plates  Black & White Reflection Series  Royal Blue Collection

 

Moooi x Royal Delft

 

De Moooi x Royal Delft collectie bestaat uit interieurobjecten met gedurfde vormen, gecombineerd met iconische Delftsblauwe decoratie. Royal Delft is al geruime tijd fabrikant van de Delfts Blauwe vazencollectie van Moooi. De vazen uit de Moooi x Royal Delft collectie worden handgemaakt in het atelier in Delft, met oog voor detail en hoogwaardige kwaliteit. Alle objecten in deze collectie zijn ontworpen door Marcel Wanders, behalve de Blow Away Vase.

Blow Away Vase

De Blow Away Vase is een klassieke Delfts blauwe porseleinen vaas die iets heel bizars heeft meegemaakt: hij is weggeblazen door een krachtige windvlaag. De schoonheid van de vaas ligt in het feit dat hij gebogen maar niet verslagen is. De Blow Away vaas is ontworpen door de Zweedse designstudio Front.

The Killing of the Piggy Bank

The Killing of the Piggy Bank vertegenwoordigt een digitaal tijdperk van valuta en de nadering van het uitsterven van fysiek geld. De vaas illustreert het exacte moment waarop het spaarvarken wordt geslagen. Dit artikel is ontworpen door Marcel Wanders.

Black Edition

MOOOI x Royal Delft introduceert met trots de Black Edition speciaal gemaakt voor drie geselecteerde items uit de MOOOI x Royal Delft collectie: The moord of the Piggy Bank, The Rabbit en Vase Model 6. Deze collectie heeft betrekking op de Black and White Reflection Series van Royal Delft en valt op door de gouden details en krachtige ton sur ton reflectie-effecten. Andere opvallende items binnen deze collectie zijn: de handgeschilderde blow away vaas en de nieuwe tegels uit de Extinct Animals collectie.

Extinct Animals decorative tiles

The Housebird | Iconic Design Objects

‘The Housebird’ is een exclusief Delfts Blauw Dutch Design object ontworpen door I-DO in samenwerking met Royal Delft. Dit uitzonderlijke partnerschap combineert innovatieve technologie met traditioneel vakmanschap. Dit unieke kunstwerk is met de hand beschilderd en handgemaakt in onze fabriek in Delft, waardoor een meesterwerk ontstaat waar verleden en toekomst samenkomen. De Housebird is gemaakt van hoogwaardig keramiek en beschikt over een rijke decoratie en laat een prachtig Nederlands landschap zien. The Housebird heeft een prijs van €5.400,00.

Samenwerking tussen I-DO en Royal Delft:

I-DO (Iconic Design Objects) is een merk gespecialiseerd in verzamelbare kunstfiguren. Van concept tot creatie van kunstobjecten maken ze gebruik van geavanceerde 3D-printtechnologie. In samenwerking met Royal Delft, expert in het vervaardigen van hoogwaardig Delfts Blauw sinds 1653, is ‘The Housebird’ tot leven gekomen.

The Housebird - I-DO x Royal Delft
The Housebird - I-DO x Royal Delft
The Housebird - I-DO x Royal Delft

Collar Bottles & Bowls | Arian Brekveld – BlueD1653

De Nederlandse ontwerper Arian Brekveld studeerde in 1995 af aan de Design Academy Eindhoven. Zijn interesse in keramiek werd halverwege de jaren negentig gedreven door het bijzondere en toegankelijke karakter van het productieproces. Keramiek is een zeer belangrijk onderdeel van zijn werk, waarbij de fijne materialen, de vervormbaarheid, de geur van het vloeibare porselein en de perfectie die tot in de kleinste details gemaakt kan worden, voor Arian een belangrijke rol spelen. Door de jaren heen heeft Arian samengewerkt met veel iconische meubel- en keramiekmerken in Nederland. Ook hebben zijn ontwerpen hun weg gevonden naar de collecties van diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans van Beuningen en het MoMA in New York.

Royal Delft en de Nederlandse ontwerper Arian Brekveld hebben een lange geschiedenis. Arian was een van de Nederlandse ontwerpers achter de BlueD1653 collectie, waarvoor hij onder meer de Collar Bowls, Collar Bottles en het Touch of Blue servies ontwierp. “Ik ontwerp mijn vormen voor Royal Delft met hun traditionele schilderpatronen in gedachten. Zodra de vorm van een object geperfectioneerd is, werk ik samen met de meesterschilders om te zien hoe we het decoreren met de rijke klassieke Delftse motieven. de innovatieve vorm levert een autonoom en tijdloos ontwerp op”, aldus Arian Brekveld.

Collar Bottle Blue Edition | Handgeschilderd

Collar Bottle Polychrome Edition | Handgeschilderd

Schiffmacher Royal Blue Tattoo | Henk Schiffmacher

Hendrikus (“Henk”) Johannes Everhardus Schiffmacher werd geboren in 1952 en is een van de bekendste Nederlandse tattoo-artiesten. Al op jonge leeftijd was Schiffmacher geïnteresseerd in schetsen en tekenen. In zijn jonge jaren deed hij vaak mee aan tekenwedstrijden en won deze vaak. Vanwege zijn artistieke ambitie begon hij aan de Reclameschool in Amsterdam. Zijn interesse in tatoeëren ontstond nadat hij ’s middags langs een tattooshop in Amsterdam liep.

Die interesse heeft zich ontwikkeld tot een eigen kunstvorm waar sommige tattoo-artiesten van dromen. Door de vele reizen die Henk Schiffmacher zijn hele leven heeft gemaakt, is hij geïnspireerd geraakt door het ouderdomsritueel van het tatoeëren.

Anno 2019 een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Delfts Blauw aardewerk en tatoeages hebben meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Er zijn parallellen in de oorsprong, betekenis en vakmanschap. Speciaal voor deze samenwerking hebben Henk Schiffmacher en de meesterschilders van Royal Delft een collectie ontworpen waar de twee werelden elkaar bijna letterlijk ontmoeten. De collectie bestaat uit handgeschilderde stukken en transferartikelen. De overzeese mensen zijn hier vanuit het oosten gebracht; rijk aan cultuur, betekenis, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig met de hand worden toegepast. Met een naald in de huid, met een penseel op gebakken klei. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een verhaal over geloof, hoop en liefde. Samengesteld uit exclusief ontworpen, handgeschilderde objecten en overgedragen stukken. “Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en een respectvolle ode aan Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren”, aldus Henk Schiffmacher.

Royal Blue Tattoo | Limited Edition

Proud Mary | Koen & Middelkoop Design

Vernoemd naar Maria Stuart II, de vrouw van stadhouder Willem III. Maria was een groot bewonderaar en verzamelaar van Delfts Blauw in de Gouden Eeuw. Ik ben ontstaan vanuit de wens om het iconische Delfts Blauw dat Royal Delft sinds 1653 maakt, een eigentijdse look & feel te geven. Het is niet toevallig vernoemd naar een van de grootste verzamelaars uit de Gouden Eeuw, “het is mijn wens om een modern verzamelobject te worden, een nieuw Delfts Blauw icoon van Royal Delft. Ik ben er trots op het nieuwste icoon van Royal Delft te worden: Proud Mary.”

De Nederlandse ontwerpers Chris Koens en Ramon Middelkoop studeerden af aan de Design Academy in Eindhoven. Royal Delft en de Nederlandse ontwerper Chris Koens hebben een lange geschiedenis. Chris was een van de Nederlandse ontwerpers achter de BlueD1653 collectie, waarvoor hij onder meer de Belly Tea Story, de Fruit Ring en Desk Ring ontwierp. Samen met Ramon Middelkoop ontwierpen ze Proud Mary: samengesteld uit vier verschillende elementen, de rok, het lijfje, de kraag en het hoofd. Ze is verkrijgbaar in de handgeschilderde collectie en de transfercollectie.

Proud Mary | Handgeschilderd

Proud Mary | Transfer

Discuss! | Nicole van Schouwenberg van Skylla

De Diskus collectie is in 2007 ontworpen in samenwerking met Nicole van Schouwenburg van Skylla. De collectie bestaat uit zes verschillende borden met elk een andere stelling ter discussie. Deze signalen zijn bedoeld om discussie uit te lokken. om een gesprek te beginnen.

Friendship

“Het is precies het omgekeerde! Het gaat niet om wat iemand moet doen om Mijn Vriend te worden; het gaat over wat hij misschien niet doet. Vriendschap is niet zoals een krant die je opzegt omdat je het niet leuk vindt wat ze op een dag hebben geschreven. Je bent alleen Mijn Vriend als Ik je duistere Kant ken en je toch in Mijn Leven wil. Tot dat moment zijn wij kennissen.

Chance

‘Ik weet zeker dat het geen toeval is dat we samen aan deze tafel zitten. Sommige dingen kunnen niet louter toeval zijn; iedereen heeft hier een voorbeeld van. Aan de andere kant vind ik het onzin om te zeggen dat toeval niet bestaat. Ik bedoel: wat is de kans dat niets ooit toevallig gebeurt.

Black & White Reflection Series | Koen & Middelkoop – Arian Brekveld

De Black and White Reflection Series laat een nieuwe manier van decoreren zien, toegepast door Royal Delft. De objecten zijn afgewerkt met een krachtig ton sur ton reflectie-effect in zwart en wit, wat de traditionele en bekende flora- en fauna decoratiestijl weergeeft. De selectie objecten in deze serie is afkomstig uit de collectie BlueD1653 ontworpen door de Nederlandse ontwerper Arian Brekveld en de Proud Mary Collection van de Nederlandse ontwerpers Koens & Middelkoop.

Royal Blue Collection Bloom Edition | Sabine Struycken

ROYAL BLUE COLLECTION® – BLOOM Edition is ontstaan in 2008 en is een samenwerking tussen interieurarchitect en kunstliefhebber Sabine Struycken en Royal Delft. De collectie bestaat uit verschillende maten keramiek appels met prachtige Delfts Blauwe decoraties. Naar de ideeën van Sabine Struycken, ontworpen door een van de meesterschilders van Royal Delft. De appels zijn echte kunstobjecten en verenigen traditioneel Delfts blauw in de hedendaagse kunst.

BLOOM-editie

De handvormige appels van de ROYAL BLUE COLLECTION® variëren in grootte van 6 centimeter tot 29 centimeter. De BLOOM Edition bestaat uit drie verschillende series, Touch of Nature, Touch of Gold en de Royal Dots. De appels uit de laatste twee series zijn versierd met vergulde 24 krt. goud. De Delftsblauwe decoratie van de appels is speciaal ontworpen door de meesterschilders van Royal Delft, geheel volgens Nederlandse traditie. In ieder interieur is er ruimte voor dit unieke Dutch Design object.

Touch of Nature

Touch of Gold

Royal Dots