Proud Mary

Proud Mary is een ontwerp van Koens & Middelkoop. De collectie bestaat uit grote, handgeschilderde vormen en kleinere varianten gedecoreerd met een zeefdruk. Proud Mary is een collectie verzamelobjecten die al het ambacht van Royal Delft vertegenwoordigen. De Delft Blauwe figurine is samengesteld uit vier verschillende element, de rok, het lijfje, de kraag en het hoofd. Uitgevoerd in het iconisch Delfts Blauwe en Polychrome dessin.

Shop de collectie

Newest colorful member: Proud Mary Wild Flower

Wegens groot succes wordt de Proud Mary Collectie verder uitgebreid uit met een prachtige kleurrijke editie: Proud Mary Wild Flower. De decoratie van deze editie van Proud Mary is uitgewerkt in het polychroom. Het dessin van de bloemige rok is geïnspireerd op de oude bloementegels van de Westraven collectie uit de jaren `70.

Proud Mary Wild Flower

Proud Mary transfer

Het ontstaan van Proud Mary

Proud Mary is genoemd naar Mary II, de vrouw van stadhouder Willem III en groot liefhebber en verzamelaar van Delft Blauw in de Gouden Eeuw. Deze stijlvolle figurine is ontstaan uit de wens om het iconische Delfts Blauw van Royal Delft een eigentijdse look te geven. Het ontwerp bestaat uit vier verwisselbare elementen: de rok, het lijfje, de kraag en het hoofd. Het ontwerp is van de Nederlandse Designers Koens & Middelkoop, de decoratie is ontworpen door de designers en meester-schilders van Royal Delft.

 

Proud Mary Limited Edition – Meisje met de Parel

Het pronkstuk van de Vermeer Collectibles is de Limited Edition Proud Mary Meisje met de Parel. Dit iconische item is met de hand gemaakt in het atelier in Delft. Vervolgens heeft de meester-schilder van Royal Delft een prachtige schildering van het Meisje met de Parel aangebracht. 

Proud Mary handgeschilderd

Proud Mary

Proud Mary Flower

Proud Mary bestaat uit vier losse onderdelen

Proud Marys