nijntje

In 1955 wordt nijntje ‘geboren’. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelt Dick Bruna elke avond voor het slapengaan aan zijn oudste zoon een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondloopt. Dat konijn wordt de inspiratie voor nijntje. Het iconische konijntje dat inmiddels wereldberoemd is. Royal Delft maakt sinds 2002 exclusieve Delfts Blauwe handgemaakte producten voor nijntje!

Onze collectie

De collectie waar het traditionele blauw witte op een unieke en eigentijdse wijze wordt toegepast. Zo krijgt ook het wereldberoemde konijntje een Delfts Blauwe twist. Alle producten in de collectie zijn met de handgemaakt. Uiteraard bevat de nijntje collectie ook een aantal prachtige handgeschilderde items. De nijntje producten zijn de perfecte cadeau’s voor elke levensgebeurtenis. Klassiekers om van te houden, zoals een handbeschilderde spaarpot of tandendoosje.  Iedereen is fan van nijntje! 

 

Bekijk de collectie 

Geboortetegels

Het perfecte kraam cadeau, onmisbaar in elke kinderkamer: de Delfts Blauwe nijntje geboorte tegels.

De tegels worden met de hand gemaakt in het atelier in Delft. Er zijn zes verschillende ontwerpen van de nijntje geboortetegel die te personaliseren zijn met naam en geboortedatum, maar je kunt er natuurlijk alles opzetten wat je maar wilt. De keuzes zijn eindeloos dus laat je creativiteit op de vrije loop! Nieuwsgierig geworden?

Lees meer  

Magneetjes

Magneetjes, we hebben onze koelkasten er vol mee. Het ideale souvenirtje voor jezelf of als cadeautje! De nijntje collectie was dan ook zeker niet compleet zonder nijntje magneetjes.

De tekeningen op de magneetjes zijn allemaal geïnspireerd op de officiële nijntje tekeningen van Dick Bruna en worden via een transfer manier op de magneetjes aangebracht. 

Van nijntje naar het strand tot met een boekje of een beer. De keuzes zijn eindeloos. Benieuwd welke er allemaal zijn?

Bekijk hier 

How it’s made

De nijntje collectie bevat een aantal prachtig traditionele handgeschilderde items. This is how it’s made van onze prachtige nijntje spaarpot:

 

Er wordt een vloeibare klei in de speciaal gemaakte mal gegoten. De binnenkant van deze mal heeft de vorm van nijntje. Wanneer na enige tijd de klei dik genoeg is, schenken we de rest van de klei uit de mal en laten we hem drogen tot de klei klaar is om uit de mal gehaald te worden.
Vervolgens wordt nijntje glad gesponst en krijgt zij een speciale laag van verdunde klei die ‘engobe’ genoemd wordt op gespoten. Daarna wordt het product voor de eerste keer in de oven geplaatst en gestookt tot een temperatuur van 1160 ° C.
Na 24 uur bakken wordt het product, dat nu ‘biscuit’ wordt genoemd, uit de oven gehaald. En tijdelijk opgeslagen tot een van onze meesterschilders klaar is om te gaan schilderen.
De meesterschilders schilderen met de hand de traditionele Royal Delft decoraties op nijntje. Zij doen dit met speciale penselen van marter- en eekhoornhaar en een op kobaltoxide gebaseerde zwarte verf.
Nijntje gaat nog 1 keer de oven in. De kobalt in de verf ondergaat in de oven een chemische reactie waardoor de kleur verandert van zwart naar blauw. Eenmaal de oven uit is het product klaar voor de kwaliteitscontrole. Ieder product wordt van top tot bodem geïnspecteerd om te bepalen of het verkocht mag worden als een Premium Royal Delft product, het keurmerk van kwaliteit.

Handgeschilderde items