Royal Delft steunt het Leger des Heils

8 juni 2022

Ter ere van het 135-jarige bestaan van het Leger des Heils in Nederland en de opening van het Majoor Bosshardthuis in Amsterdam, schenkt Royal Delft een befaamde Tulpenvaas Piramide aan het Leger des Heils. De decoratie van de Tulpenvaas Piramide is tot stand gekomen in samenwerking met Abrona, die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. De cliënten van Abrona hebben tijdens het decoreren samengewerkt met de schilders en vrijwilligers van Royal Delft. De unieke vaas was vandaag te zien tijdens de opening door Hare Majesteit Koningin Maxima van het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Opening Majoor Bosshardthuis - Maxima & Tulpenvaas

Het icoon van Royal Delft: de Tulpenvaas Piramide

De iconische Delfts Blauwe vaas bestaat uit een stapel steeds kleinere elementen. In alle tuiten van deze 120 cm hoge vaas kunnen bloemen worden geplaatst. Deze imposante bloemenpiramide is gemaakt naar het voorbeeld van de laat 17e eeuwse (koninklijke) piramides en wordt nog steeds volgens eeuwenoude traditie geproduceerd in Delft. Ruim 300 jaar nadat de eerste exemplaren in Delft werden ontwikkeld, is de Tulpenvaas Piramide een befaamd nationaal icoon met koninklijke allure. Het is een van de meest kostbare objecten uit de collectie van Royal Delft.

 

Samenwerking met Abrona

Niet alleen de vorm en de historie van de Tulpenvaas Piramide is buitengewoon uniek. De dessins zijn ditmaal aangebracht door Abrona, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt (bij Johannes in Zeist). Hun zeer gepassioneerde cliënten werken dagelijks aan prachtige aardewerkobjecten, maar hadden nooit eerder zo’n waardevol item mogen decoreren. De meester-schilders en vrijwilligers van Royal Delft hebben voorafgaand en gedurende het schilderwerk hun kennis en expertise met de cliënten gedeeld. Een onvergetelijke samenwerking voor beide partijen die het best omschreven kan worden door middel van de Abrona slogan: met elkaar, voor elkaar.

 

Het Majoor Bosshardthuis

Het historische huis (ook wel het Wapen van Riga genoemd) aan de Oudezijds Voorburgwal 14 te Amsterdam was sinds de jaren vijftig het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. Majoor Bosshardt is een icoon geworden voor het werk van het Leger des Heils, dat zich ten dienste stelt kwetsbare mensen in de samenleving te helpen. Het woonhuis is teruggebracht in oude staat en wordt een huis van beleving in ‘er voor een ander zijn’. In de huiskamer van het pand komt de Tulpenvaas Piramide goed tot zijn recht en zal op deze plek ook een link leggen tussen het Koopmanshuis uit de 17e eeuw, dezelfde eeuw waarin Royal Delft opgericht is.

 

“Royal Delft ondersteunt de doelstelling van de stichting en gelooft net als het Leger des Heils in gelijke kansen. Wij zijn trots dat we op deze manier hebben mogen bijdragen aan het jubileum van de stichting. We zien de Pyramide dan ook als trotse blikvanger op een prettige locatie waar iedereen zich welkom voelt. De samenwerking tussen Royal Delft en het Leger des Heils zal de komende tijd verder worden uitgebreid”, aldus Jeroen Puyman – Sales Director Royal Delft.