Royal Delft ontwerpt speciale jubileumtegels in opdracht van de Cruyff Foundation

8 februari 2022

Royal Delft ontwerpt speciale jubileumtegels in opdracht van de Cruyff Foundation

Deze speciale editie Johan Cruyff tegels zullen tot juni 2024 verkocht worden door Royal Delft in de winkels in Delft.

Op 8 februari introduceert Royal Delft, producent van Delfts Blauw aardewerk, een unieke serie Delfts Blauwe tegels ter ere van het 25-jarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation. Deze unieke serie is gemaakt in opdracht van de Cruyff Foundation. Op de tegels is een aantal ‘gevleugelde’ uitspraken en de handtekening van Johan Cruijff terug te vinden.

De traditionele handvormtegel met de zogenoemde ‘ossenkopjes’ in de hoeken is de meest klassieke uitvoering in de rijke traditie van Delfts Blauwe tegels. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de ‘ossenkopjes’ vervangen door een creatieve vertaling van het logo van de Cruyff Foundation. Voor de productie van deze handgemaakte tegels maakt Royal Delft gebruik van een hoogwaardige zeefdruktechniek. De huidige tegelserie bestaat uit 6 unieke tegels met verschillende legendarische uitspraken van de meester.

De tegels zijn vanaf vandaag te bestellen op de website van Royal Delft www.royaldelft.com/cruyfffoundation. Dit betreft een pre-order. De levertijd van de tegels bedraagt 3-4 weken. Een gedeelte van het verkoopbedrag komt ten goede aan de Cruyff Foundation. Hiermee dragen we bij aan de missie van de stichting om kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is, te ontwikkelen door sport en spel.

Bekijk hier de tegels

Johan Cruyff Foundation Jubilieumtegel Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen