Royal Delft introduceert de Wild Flower serie met Proud Mary en tegels

31 augustus 2023

Een unieke vondst uit 1930 brengt een ode aan de natuur en haar wilde bloemen.

Royal Delft introduceert de nieuwe Wild Flower serie. De serie bestaat uit een prachtige Proud Mary en kleurrijke tegels. De collectie is een ode aan wilde bloemen en brengt je terug naar de natuur. De decoratie van deze serie is uitgewerkt in polychroom. Het bloemige dessin is geïnspireerd op de oude tegels van de Westraven collectie uit de jaren `30. De polychroom Proud Mary en de tegels worden nu exclusief uitgebracht.  

 
Een ontdekking uit de Westraven collectie
In de jaren ’60 nam Royal Delft de tegelfabriek Westraven over. In het archief werd onlangs een bijzondere vondst gedaan: de schetsen, ponsieven én transfervellen van zes prachtige verschillende bloemontwerpen van Westraven. De schetsen stammen uit 1930 en waren in die tijd de basis voor handgeschilderde tegels. Ze zijn gebruikt als inspiratie voor de rok van Proud Mary, de transfervellen zijn gebruikt voor zes fleurige tegels. Inmiddels is Westraven onderdeel geworden van Royal Delft. De tegels uit de collectie van Westraven zijn sinds 2015 ondergebracht in het label Blueware van Royal Delft.

Wilde bloemen in moderne interieurs
Moderne interieurs laten zich kenmerken door invloeden uit de natuur. De inspiratie van de ontwerpers van Westraven in de jaren ’30 kwam dan ook direct uit de natuur. Bloemen zoals de bostulp, de kievietsbloem en de bosrank die als inspiratie voor hen dienden, worden bijna 100 jaar later door de designers van Royal Delft naar een nieuw niveau getild. De dessins zijn in de meerkleurige decoratietechniek Polychroom ontwikkeld. Hierbij worden de kleuren geel, groen, blauw en roodbruin gebruikt. De kennis van het werken met deze specifieke kleuren komt vanuit de landen rondom de Middellandse Zee. Deze aardse kleuren vormen de basis van hedendaagse moderne interieurontwerpen.

Proud Mary Wild Flower

Het verhaal achter Proud Mary: Het nieuwe icoon van Royal Delft.
Proud mary is genoemd naar Mary II, de vrouw van stadhouder Willem III en groot liefhebber en verzamelaar van Delft Blauw in de Gouden Eeuw. Deze stijlvolle figurine is ontstaan uit de wens om het iconische Delfts Blauw van Royal Delft een eigentijdse look te geven. Het ontwerp bestaat uit vier verwisselbare elementen: de rok, het lijfje, de kraag en het hoofd. Het ontwerp is van de Nederlandse Designers Koens & Middelkoop, de decoratie is ontworpen door de designers en meester-schilders van Royal Delft.

De Wild Flower serie is te vinden in onze winkels, bij onze retailers en in onze webshop: www.royaldelft.com/wild-flower-series/
 
De gehele Proud Mary collectie is te vinden in onze webshop: www.royaldelft.com/proud-mary/