Officiële opening Royal Delft Brandstore door Henk Schiffmacher

14 september 2022

Gisteren, 13 september 2022, opende Tattoo Artist Henk Schiffmacher officieel de stijlvolle Brandstore in het centrum van Delft op de Markt 62-64. Begin augustus opende Royal Delft na een soft opening de deuren van de Brandstore in het centrum van Delft. Een prachtige tweede winkellocatie midden in het centrum van Delft, die klanten een exclusieve Royal Delft shopping experience biedt. In de winkel wordt uiteraard de Schiffmacher Royal Blue Tattoo collectie verkocht. Daarnaast is een selectie van producten uit andere recente collecties verkrijgbaar zoals Proud Mary, BlueD1653, nijntje en Goldie Tiles. Ook kunnen klanten in deze winkel terecht voor iconische handgeschilderde items.

Opening Brandstore Royal Delft

Exclusieve shopping experience op de Markt

Het karakter van het oude pand in combinatie met het stijlvolle interieurontwerp waarin de klassieke én moderne Delfts Blauwe items prachtig uitkomen, biedt klanten een complete en unieke Royal Delft ervaring. Zo is de handbeschilderde ‘St-Joris en de Draakschaal’ van Henk Schiffmacher uitvergroot op de muur geprojecteerd en is er een piramide van Proud Mary’s te bewonderen. Een bezoekje waard voor zowel de Nederlandse klanten als de buitenlandse toeristen.

De winkel op de Markt is complementair aan de Flagshipstore en het Royal Delft Museum aan de Rotterdamseweg. Door een tweede locatie te openen midden in het centrum van de stad, verhoogt Royal Delft de bereikbaarheid van haar producten. Met name voor de toerist die uitsluitend een kort bezoek brengt aan het centrum van de stad, is de winkel op de markt de perfecte locatie.

‘We streven er naar om met onze Brandstore een waardevolle toevoeging te zijn op het reeds bestaande aanbod van Royal Delft producten bij onze retailers op de Markt. We houden graag samen met onze retailers het niveau van Delfts Blauw in het centrum hoog. Op deze manier zorgen we ervoor dat de consumenten met waardevolle, tastbare herinneringen na een bezoek aan Delft naar huis gaan’, aldus Jeroen Puyman Commercieel Directeur van Royal Delft.

Hoogwaardig Delfts Blauw


Royal Delft is dé toonaangevende producent van handgemaakt Delfts Blauw aardewerk en maakt al jaren trend overstijgende iconen. Naast de karakteristieke handgeschilderde collecties onderscheidt Royal Delft zich met bijzondere Dutch Design collecties en samenwerkingen met bekende designers en merken. Vanaf vandaag is een selectie van producten uit deze collecties ook te verkrijgen op de Markt in Delft. Naast de collecties van Royal Delft zal er in de winkel ook ruimte zijn voor productlanceringen en andere evenementen. Royal Delft zal de winkel op de Markt thematisch inrichten om zo haar bezoekers continue te kunnen verrassen.

Henk Schiffmacher x Royal Delft


De officiële opening werd verzorgd door Henk Schiffmacher. Hij signeerde een tegel die vereeuwigd zal worden in het pand. In 2020 introduceerde Henk Schiffmacher en Royal Delft een prachtige collectie Delfts Blauw. “Inkt verbindt” lag aan deze samenwerking ten grondslag. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. Ook in de winkel op de Markt kan men terecht voor de collectie Schiffmacher Royal Blue Tattoo.