Maison et Objet 2024 | Press Kit

Persinformatie presentatie Royal Delft bij Maison et Objet | Parijs | 18 t/m 22 januari 2024

Van 18 tot en met 22 januari is Royal Delft was aanwezig bij Maison et Objet, waar wij een uitgebreide collectie Dutch Design presenteerden.

Tijdens deze internationale vakbeurs brengen wij onze nieuwste objecten en collecties onder de aandacht, waaronder de verbluffende Black and White Reflection Series, de uitbreiding van de Moooi collectie met de Black Edition en de nieuwe toevoeging aan de succesvolle Astonia collectie. Daarnaast zal er op deze beurs voor het eerst een sneak peak te zien zijn van ons nog te introduceren gloednieuwe servies.

Royal Delft staat bekend om haar vooraanstaande samenwerkingen met onder andere Moooi, Henk Schiffmacher en Nederlandse ontwerpers zoals Arian Brekveld. Tijdens Maison et Objet worden deze samenwerkingen en een aantal iconische objecten van Royal Delft verder uitgelicht.

Maison et Objet in Parijs is een gerenommeerde vakbeurs die het nieuwste op het gebied van design en interieurdecoratie presenteert. Het evenement omvat een gevarieerd aanbod van collecties en objecten, inclusief exclusieve voorbeelden van aankomende trends. Het dient als een prominente platform voor professionals in de branche om innovatieve ontwerpen te ontdekken en ermee in contact te komen.

 

Royal Delft was aanwezig in Hal 7, stand C39

Persbericht

Swipe om onze collecties te zien en afbeeldingen te downloaden

ICONIC | Royal Delft

De bijzondere historische ontwerpen van de ICONIC collectie hebben Delfts Blauw en het merk Royal Delft wereldberoemd gemaakt. De stukken staan in ons collectieve geheugen gegrift en doen hun naam eer aan: Iconisch. De bloemenpiramide is een van de bekende objecten. De imposante bloemenpiramides zijn gemaakt naar het voorbeeld van de laat 17e-eeuwse (koninklijke) piramides. Ruim 300 jaar nadat in Delft de eerste vazen werden ontwikkeld, is de blauwwitte bloemenpiramide een beroemd nationaal icoon met koninklijke allure.

Meer informatie

Afbeeldingen

Black and White Reflection Series | Royal Delft

De Black and White Reflection Series laat een nieuwe manier van decoreren zien, toegepast door Royal Delft. De objecten zijn afgewerkt met een krachtig ton sur ton reflectie-effect in zwart en wit, wat de traditionele en bekende flora- en faunadecoratiestijl weergeeft. De selectie objecten in deze serie is afkomstig uit de collectie BlueD1653 ontworpen door de Nederlandse ontwerper Arian Brekveld en de Proud Mary Collection van de Nederlandse ontwerpers Koens & Middelkoop.

Meer informatie

Afbeeldingen opvragen  

MOOOI x Royal Delft

MOOOI x Royal Delft introduceert met trots de Black Edition speciaal gemaakt voor drie geselecteerde items uit de MOOOI x Royal Delft collectie: The moord of the Piggy Bank, The Rabbit and Vase Model 6. Deze collectie heeft betrekking op de Black and White Reflection Series van Royal Delft en valt op door zijn gouden details en krachtige ton-sur-ton reflectie-effecten. Andere opvallende items binnen deze collectie zijn onder meer de handgeschilderde Blow Away Vase en de nieuwe decoratieve tegels uit de Extinct Animals-collectie.

Moooi x Royal Delft The Black Edition verwacht in March 2024

Meer informatie

Afbeeldingen  

Afbeeldingen opvragen voor Black Edition

Henk Schiffmacher x Royal Delft

In 2019 presenteerde Royal Delft de eerste ‘ROYAL BLUE TATTOO’ collectie samen met de bekende Nederlandse tattoo-artiest Henk Schiffmacher. Verbonden door liefde voor handwerk en inkt ontstaat er een succesvolle collectie. De nieuwste nieuwigheid is de Royal Dragons-serie. De set van 3 decoratieve wandborden is een eerbetoon aan het jaar van de draak in 2024.

Meer informatie

Images  

The House Bird | I-DO x Royal Delft

Zie de Housebird, een verzamelobject dat puurheid en verfijning uitstraalt. Dit unieke stuk, gemaakt door de visionaire multidisciplinaire ontwerper Oscar Moctezuma Rodríguez, is een waar kunstwerk. Het ontwerp van de Housebird, gebracht door IDO (Iconic Design Objects) in samenwerking met Royal Delft, stijgt tot grote hoogten.

Meer informatie

Afbeeldingen  

Proud Mary | Koens & Middelkoop

Proud Mary is vernoemd naar Maria II, de vrouw van stadhouder Willem III, die tijdens de Gouden Eeuw een groot liefhebber en verzamelaar van Delfts Blauw was. Dit stijlvolle beeldje is ontstaan uit de wens om het iconische Delfts Blauw van Royal Delft een eigentijdse uitstraling te geven. De collectie bestaat uit grote, handgeschilderde versies en kleinere varianten versierd met de transfertechniek. Proud Mary is een verzamelobject dat het ambacht van Royal Delft vertegenwoordigt.

Meer informatie

Afbeeldingen  

Collar Bottles & Bowls | Arian Brekveld

Deze serie begon in 2012 als minimalistisch antwoord op de rijkelijk versierde handgeschilderde collectie van Royal Delft. Naarmate de tijd verstrijkt, geeft het toevoegen van dit handgeschilderde ornament aan een moderne vorm het beste van twee werelden.

Meer informatie

Afbeeldingen  

Astonia Collectie | Royal Delft

Verwacht in Februari 2024

Voor deze collectie hebben de ontwerpers van Royal Delft zich laten inspireren door de prachtige decoratie gemaakt door aardewerkfabriek De Drie Postleyne Astonne rond 1695. De decoratie wordt gekenmerkt door Aziatische invloeden vanuit bijna cartoonachtig perspectief en uitgevoerd in prachtig blauw op wit.

Meer informatie

Afbeeldingen opvragen 

ROYAL BLUE COLLECTION | Royal Delft

ROYAL BLUE COLLECTION® is ontstaan in 2008 en is een samenwerking tussen interieurarchitect en kunstliefhebber Sabine Struycken en Royal Delft. De collectie bestaat uit verschillende maten keramiek appels met prachtige Delfts Blauwe decoraties. Naar de ideeën van Sabine Struycken, ontworpen door de meesterschilders van Royal Delft.

Meer informatie

Afbeeldingen  

The Lamp Collection | Amitābha x Royal Delft

De samensmelting van tijdloze kunst en modern interieurdesign met de exclusieve Amitābha Studio x Royal Delft Lampencollectie. De collectie omvat twee uitzonderlijke stukken: een handgeschilderde tafellamp in beperkte oplage met een levendige lampenkap en een Delftsblauwe handgeschilderde voet, en de verfijnde Delfts Witte open editie tafellamp, voorzien van een keramische witte voet met een prachtige lampenkap met dezelfde ontwerp dat de handgeschilderde basis van zijn verzamelbare tegenhanger siert.

Meer informatie

Afbeeldingen  

The Wool Studio x Royal Delft

Van 17e-eeuwse wandborden naar 21ste-eeuwse vloerkleden, de met de hand getufte vloerkleden zijn ontworpen in traditionele vormen met de herkenbare en iconische dessins van Royal Delft. The Wool Studio dankt zijn naam aan het gebruik van deze natuurlijke materialen in al zijn collecties. De traditionele vormen van de wandborden van Royal Delft zijn vertaald in de kleden. Zo zijn de sierlijke hoeken van de applique vorm terug zien in het Royal Delft Flower Bed vloerkleed. Het pronkstuk van deze collectie is de Royal Polychrome Birds Special Edition. Dit kleurrijke vloerkleed is een ware eyecatcher, voor op de vloer óf aan de wand. 

Meer informatie

Afbeeldingen  

Ontmoet het team

Sophie van de Ven-Standaart

Marketing en Communicatie Manager

s.vande.ven@royaldelft.com

+31 (0)6 30 12 38 09

Joffrey Walonker

Design Manager

j.walonker@royaldelft.com

Mirjam Boon

E-commerce & Export Manager 

m.boon@royaldelft.com

+31 (0)6 22 12 18 34

Germaine Ligthart

Retail Manager 

g.ligthart@royaldelft.com

+31 (0)6 – 58 71 22 81

Jeroen Puyman

Commercieel Directeur

j.puyman@royaldelft.com

Meer informatie

Klik hier voor de algemene beeldbank en het logo van Royal Delft. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Royal Delft? 

Schrijf je in voor onze persdatabase

Instagram   Facebook LinkedIn