Salone del Mobile – Milaan 2024

Royal Delft combineerde erfgoed met eigentijdse kunst tijdens Salone del Mobile in Milaan

Van 16 tot 21 april 2024 presenteerde Royal Delft zich op Masterly tijdens de design week Salone del Mobile in Milaan. Met deze deelname zette Royal Delft het merk op een toonaangevende plek voor een internationaal publiek in de spotlight en werden er twee prachtige nieuwe concepten gepresenteerd: Re-framed | Wall Panels en Mazzo Blue Collection. Daarnaast was de Moooi x Royal Delft Black Edition te bewonderen tijdens de presentatie van Moooi in Milaan.

Royal Delft staat bekend om haar vooraanstaande samenwerkingen met onder andere Moooi en toonaangevende Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. Tijdens Salone del Mobile zette Royal Delft deze bijzondere samenwerkingen in de spotlight.

Praktische informatie

Royal Delft x Arian Brekveld – Mazzo Blue Collection

Meer informatie over de Mazzo Blue Collection

Met The Mazzo Blue Collection viert Royal Delft, samen met designer Arian Brekveld, de schoonheid van bloemen. Met de introductie van deze vazen collectie te midden van het Italiaanse designmekka Milaan ontstond ook de passende naam voor deze collectie: Mazzo Blue, een zinspeling op de vertaling van het woord boeket in het Italiaans. Mazzo Blue vormt een dynamische mix and match collectie. De basis wordt gelegd door drie verschillende formaten keramische vazen. De contouren van de hals van elke vaas zijn organisch ontworpen en geïnspireerd op de grafische lijnen van bloembladeren. De serie omvat vormen met twee, drie of vier bladeren. De laatstgenoemde vazen bestaan elk uit twee onderdelen. De basis is telkens een sober vormgegeven vaas waarin de keramische kelken worden geplaatst, die als het ware als een bloemkelk op de vaas gezet kunnen worden. Deze combinatie roept het beeld op van een rijk gevulde vaas. De bloemrijke decoratie op de vazen is het werk van de meester-schilders van Royal Delft. Dit uitmuntende handschilderwerk versterkt het beeld van een volle vaas. En voor wie toch graag bloemen koopt… de vazen zijn geschikt voor boeketten, wat prachtig gedragen zal worden door de keramische bloemkelk.

Royal Delft x Workingbert: Re-framed | Wall Panels

Meer informatie over Re-framed | Wall Panels

De basis van het Re-framed | Wall Panels is een prachtige serie keramische wandborden. Met deze serie herdefinieert Royal Delft de traditionele wandborden. In dit project wordt het erfgoed gecombineerd met eigentijdse kunst; met ontwerpen van zowel onze eigen meester-schilders als externe kunstenaars en designers.

Bij het debuut van deze collectie is de eer aan designer Bert Timmermans van Workingbert. Binnen deze samenwerking geeft Workingbert een eigentijdse kijk op bloem- en bladmotieven. In een proces van het persen en stomen van gestapelde, met de hand geplukte wilde en gecultiveerde planten in roestwater, drukken de planten zichzelf af op papier. Dit resulteert in gedetailleerde beelden met een schilderkunstige kwaliteit en een toevallige vlekken van de vloeistof waarin ze worden gestoomd. Het resultaat: prachtige keramische wandpanelen met de kenmerkende florale prints van Workingbert, uitgevoerd in kleurstellingen die een knipoog geven naar het Delfts Blauw van Royal Delft sinds de 17de eeuw en een link leggen met de bouwkeramische periode van Royal Delft van begin 1900.

Moooi x Royal Delft Black Edition

Delft Black Model 6
Delft Black Rabbit
The Killing of the Piggy Bank Black
Delft Black model 8

Meer informatie over de Black Edition

Al sinds 2008 werken Moooi en Royal Delft samen. Het begon met de lancering van de eerste 12 modellen, allen ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders. Na dit succes werden ook The Killing of the Piggy Bank (ontworpen door Marcel Wanders) en de Blow Away Vase (ontworpen door Front Studio) aan de collectie toegevoegd. In 2023 heeft Royal Delft de volledige verantwoordelijkheid op zich genomen voor de productie en distributie van de collectie. Al blijft het ontwerp van de producten nog steeds in nauwe samenwerking met Moooi.

Tijdens de presentatie Experience A Life Extraordinary van Moooi in Milaan, is ook Royal Delft te bewonderen. De Moooi x Royal Delft collectie bestaat uit 18 unieke interieur objecten, gedurfde vormen gecombineerd met klassieke Delfts Blauwe decoratie. Dit jaar wordt de collectie verrijkt met de Black Edition, waarin een aantal eye-catchers uit deze collectie volledig in het zwart gemaakt zijn met prachtige gouden details en ton-sur-ton effecten. Alle items worden met de handgemaakt in het atelier in Delft, met oog voor detail en hoge kwaliteit.

Locatie: Moooi Experience

Onze samenwerkingen

Workingbert
Re-framed | Wall Panels

Als designer voor mode- en interieurstoffen werkt Workingbert voor verschillende klanten wereldwijd. Digitaal printontwerp is een van zijn specialiteiten.

Meer informatie

 

Arian Brekveld
Mazzo Blue Collection

Royal Delft en ontwerper Arian Brekveld hebben een langdurige geschiedenis samen. Binnen zijn gevarieerde werk neemt keramiek een prominente plaats in. 

Meer informatie

Moooi x Royal Delft
The Black Edition

Royal Delft en Moooi werken sinds 2008 samen. De collectie kwam tot stand in samenwerking met Marcel Wanders. Inmiddels is de 18 delige originele collectie steeds verder uitgebreid. 

Meer informatie

The Road to Milan

Oplopend aan Masterly, zal Royal Delft je een exclusieve blik geven achter de schermen van de producten en collecties die worden tentoongesteld tijdens de Milan Design Week. Blijf de LinkedIn- en Instagram-pagina’s van Royal Delft goed volgen om elke week te genieten van een nieuwe update.

 

Volg ons  

Het team van Royal Delft staat tijdens Masterly voor jou klaar

Joffrey Walonker – Design Manager j.walonker@royaldelft.com

Sophie van de Ven – Marketing Manager s.vande.ven@royaldelft.com

Jeroen Puyman – Commercieel Directeur j.puyman@royaldelft.com

Mirjam Boon – E-commerce & Export Manager  m.boon@royaldelft.com

Locatie Masterly

Palazzo dei Giureconsulti, Piazza dei Mercanti, 2, 20123 Milano MI, Italië

Openingstijden

16 april: 11.00 – 16.30 uur (avond: vip event)

17 – 20 april: 11.00 – 20.00 uur

21 april: 11.00 – 15.00 uur

Masterly is te bezoeken zonder voorregistratie.

 

Meer informatie

 

Locatie Moooi:

Via San Gregorio, 29, 20124 Milano MI, Italië

Openingstijden

16 – 19 april: 13:00 – 20:00 uur

20 april: from 10:00 – 20:00 uur

21 april:  from 10:00 – 17:00 uur

 

Meer informatie en tickets 

Pers informatie

Pers informatie over Masterly

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Royal Delft door je aan te melden voor onze persdatabase via onderstaande button. 

Persdatabase Royal Delft

 

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of wil je als pers een presskit ontvangen? Laat hieronder jouw contactgegevens achter!