Salone del Mobile – Milaan 2024 | Press Kit

Persinformatie presentatie Royal Delft bij Masterly, Salone del Mobile | Milaan | 16 t/m 21 april 2024

Van 16 tot en met 21 april was Royal Delft aanwezig op Masterly tijdens de design week Salone del Mobile in Milaan, waar wij twee nieuwe concepten presenteerden.

Tijdens deze internationale beurs combineerde wij erfgoed met eigentijdse kunst. Met deze deelname zette Royal Delft het merk op een toonaangevende plek voor een internationaal publiek in de spotlight en werden er twee prachtige nieuwe concepten gepresenteerd: Re-Framed | Wall Panels en de Mazzo Blue Collection. Daarnaast waren de producten van Moooi x Royal Delft te bewonderen tijdens de presentatie van Moooi in Milaan.

Royal Delft staat bekend om haar vooraanstaande samenwerkingen met onder andere Moooi en toonaangevende Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. Tijdens Salone del Mobile zette Royal Delft deze bijzondere samenwerkingen in de spotlight.

Royal Delft was aanwezig op Masterly: Palazzo dei Giureconsulti, Piazza dei Mercanti, 2, 20123 Milano MI, Italië

 

Persbericht

 

Swipe om onze samenwerkingen te zien en afbeeldingen te downloaden

Workingbert – Re-framed | Wall Panels

De basis van Re-Framed is een prachtige serie keramische wandpanelen. Met deze serie herdefinieert Royal Delft de traditionele wandborden. In dit project wordt het erfgoed gecombineerd met eigentijdse kunst; met ontwerpen van zowel onze eigen meester-schilders als externe kunstenaars en designers. Bij het debuut van deze collectie is de eer aan designer Bert Timmermans van Workingbert. Binnen deze samenwerking geeft Workingbert een eigentijdse kijk op bloem- en bladmotieven. In een proces van het persen en stomen van gestapelde, met de hand geplukte wilde en gecultiveerde planten in roestwater, drukken de planten zichzelf af op papier. Dit resulteert in gedetailleerde beelden met een schilderkunstige kwaliteit en in toevallige vlekken van de vloeistof waarin ze worden gestoomd. Het resultaat: prachtige keramische wandpanelen met de kenmerkende florale prints van Workingbert, uitgevoerd in kleurstellingen die een knipoog geven naar het Delfts Blauw van Royal Delft sinds de 17de eeuw en een link leggen met de bouwkeramische periode van Royal Delft van begin 1900.

Meer informatie

Download afbeeldingen

Fotocredits: Ilco Kemmere – Milaan 2024

Arian Brekveld – Mazzo Blue Collection

Met de Mazzo Blue Collection viert Royal Delft, samen met designer Arian Brekveld, de schoonheid van bloemen. Bij de introductie van deze vazen collectie te midden van de Italiaanse designstad Milaan ontstond ook de passende naam voor deze collectie: Mazzo Blue, een zinspeling op de vertaling van het woord boeket in het Italiaans. Mazzo Blue vormt een dynamische mix and match collectie. De basis wordt gelegd door drie verschillende formaten keramische vazen. De contouren van de hals van elke vaas zijn organisch ontworpen en geïnspireerd op de grafische lijnen van bloembladeren. De serie omvat vormen met twee, drie of vier bladeren. De laatstgenoemde vazen bestaan elk uit twee onderdelen. De basis is telkens een sober vormgegeven vaas waarin de keramische kelken worden geplaatst, die als het ware als een bloemkelk op de vaas gezet kunnen worden. Deze combinatie roept het beeld op van een rijk gevulde vaas. De bloemrijke decoratie op de vazen is het werk van de meester-schilders van Royal Delft. Dit uitmuntende handschilderwerk versterkt het beeld van een volle vaas. En voor wie toch graag bloemen koopt: de vazen zijn geschikt voor boeketten, wat prachtig gedragen zal worden door de keramische bloemkelk.

Meer informatie

Download afbeeldingen

Fotocredits: Nicole Marnati – Milaan 2024

Moooi x Royal Delft Black Edition

Tijdens de presentatie Experience A Life Extraordinary van Moooi in Milaan, was een selectie van de Royal Delft producten in samenwerking met Moooi te bewonderen zijn. De Moooi x Royal Delft collectie bestaat uit 18 unieke interieur objecten, gedurfde vormen gecombineerd met klassieke Delfts Blauwe decoratie. Dit jaar is de collectie verrijkt met de Black Edition, waarin een aantal eye-catchers uit deze collectie volledig in het zwart gemaakt zijn met prachtige gouden details en ton-sur-ton effecten. Alle items worden met de handgemaakt in het atelier in Delft, met oog voor detail en hoge kwaliteit.

Meer informatie

Afbeeldingen

Ontmoet het team

Sophie van de Ven-Standaart

Marketing en Communicatie Manager

marketing@royaldelft.com

Joffrey Walonker

Design Manager

j.walonker@royaldelft.com

Mirjam Boon

E-commerce & Export Manager 

m.boon@royaldelft.com

Mischa de Haan

Product Innovation Engineer

 

Meer informatie

Klik hier voor de algemene beeldbank en het logo van Royal Delft. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Royal Delft? 

Schrijf je in voor onze persdatabase

Instagram   Facebook LinkedIn