Schiffmacher Royal Blue Tattoo Collectie breidt uit.

16 november 2023

Ter ere van het jaar van de draak in 2024 lanceert Royal Delft, in samenwerking met Henk Schiffmacher, de Royal Blue Dragon Series bestaande uit drie drakenborden: de Water Dragon, de Tribal Dragon en de Blue Dragon.

Het Jaar van de Draak: 2024

Van 10 februari 2024 tot en met 28 januari 2025 is het jaar van de draak. De draak is het vijfde dier in de twaalfjarige cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Het dier wordt gezien als een krachtig en charismatisch wezen en heeft eigenschappen zoals trots, levendigheid, enthousiasme, onweerstaanbaarheid, geestdrift, succes, extraversie, inspiratie en wordt bijzonder geliefd. Mensen die geboren zijn in de jaren 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 of 2012 hebben het Chinese sterrenbeeld draak. In de Chinese astrologie heb je ook verschillende elementen. Op de borden zie je de draak samen met het element water afgebeeld.

Schiffmacher Royal Blue Tattoo collectie

De Royal Blue Dragon Series vormen een uitbreiding van de Schiffmacher Royal Blue Tattoo-collectie in samenwerking met Royal Delft. Deze samenwerking, die in 2019 begon, verbindt twee eeuwenoude ambachten op een unieke wijze. Deze bijzondere verbinding tussen traditionele ambachten uit lang vervlogen tijden komt ook tot uiting in de Delfts Blauwe kunstwerken. Het verhaal van geloof, hoop en liefde wordt prachtig verteld door Schiffmacher Royal Blue Tattoo collectie.

Henk Schiffmacher, een van Nederland’s meest vooraanstaande tatoeëerders, is al van jongs af aan gefascineerd door schetsen en tekenen. Zijn interesse in tatoeëren ontstond toen hij toevallig langs een tattooshop liep. Ondanks dat hij tegenwoordig minder tatoeëert, blijft zijn passie voor tekenen en ontwerpen onverminderd groot.

 

We weten niet hoe een draak eruit gezien heeft; met hoorns, zonder hoorns, dat is ontzettend leuk. ” – Henk Schiffmacher

 

Bewonder de Royal Blue Dragon Series