Royal Delft introduceert de kerstcollectie van 2022

16 november 2022

Have a Royal Blue Christmas

Ook dit jaar introduceert Royal Delft traditiegetrouw een prachtige handgeschilderde kerstcollectie. De collectie van 2022 bestaat uit twee kerstborden, een kerstbal en een kerstbel, allen met de hand gemaakt door onze meester-schilders in Delft. De jaarlijkse handgeschilderde kerstcollectie is geïnspireerd op landschappen en daarmee een directe link naar de nieuwe tentoonstelling van Royal Delft Museum: Van Ruisdael tot Frytom. Naast deze handgeschilderde collectie voegt Royal Delft een kerstbal toe met een out of the box karakter. Een bal gedecoreerd met de alom bekende designs van Henk Schiffmacher.

Traditionele Christmas collectables geïnspireerd op Hollandse landschappen

De jaarlijkse handgeschilderde kerstcollectie is geïnspireerd op landschappen en daarmee een directe link naar de nieuwe tentoonstelling van Royal Delft Museum: Van Ruisdael tot Frytom. Het thema landschappen is door onze meester-schilder Jan-Willem van Nieuwenhuizen uitgewerkt tot een prachtige collectie.

De handgeschilderde kerstborden (25 en 18 cm) laten een authentiek en gedetailleerd Hollands landschap zien. Op het grote bord staat een bevroren rivier waar een arrenslee op rijdt en op de oever een pak sneeuw die het gras verbergt. Het kleine bord toont een huisje achter een bevroren rivier. Het dak van het huisje evenals de natuur eromheen is bedekt met een laag sneeuw.

De kerstbel en de kerstbal van 2022 zijn beide gedecoreerd met klassieke Royal Delft patronen. Deze patronen zijn terug te vinden in de randen van de kerstborden en zorgen ervoor dat de samenhang van deze collectie hierin terug te vinden is.

The most wonderful tattoo of the year with Henk Schiffmacher.

Naast de handgeschilderde collectie voegt Royal Delft een kerstbal toe met een out of the box karakter. Een bal gedecoreerd met de alom bekende designs van Henk Schiffmacher. De samenwerking tussen Royal Delft en Schiffmacher startte in 2019 en heeft geleid tot een interessante collectie, genaamd Royal Blue Tattoo, waarbij de gemene deler inkt verbindt is. Dit jaar is er een kerstbal aan deze collectie toegevoegd.

Naast deze nieuwe producten bestaat de kerstcollectie van Royal Delft uit verschillende kerstornamenten zoals kerstkegels, kerstbellen en bijvoorbeeld een kerstbal van nijntje.

Delfts Blauw Henk Schiffmacher kerstbal