Cruyff Foundation jubileum tegels

“Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen.” – Johan Cruijff

Ter ere van het 25 jarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation introduceert Royal Delft, in opdracht van, een unieke serie Delfts Blauwe tegels. Op deze speciale tegels is een aantal ‘gevleugelde’ uitspraken en de handtekening van Johan Cruijff terug te vinden.

Cruyff Foundation

Johan Cruijff richtte in 1997 de Cruyff Foundation op om kinderen, vooral degene met een handicap, de mogelijkheid en ruimte te geven voor sport en spel. Naast zijn liefde voor sport en spel zullen zijn creatieve en memorabele uitspraken over de hele wereld herinnerd worden. Deze gevleugelde uitspraken zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op een Delfts Blauwe tegel in het Nederlands. In de hoeken van de tegel staan normaal zogenaamde “ossenkopjes”. Speciaal voor de jubileum tegel zijn deze aangepast naar het logo van de Cruyff Foundation en herken je de ‘C’ terug.

In 2022 steunt en ontwikkelt de Cruyff Foundation wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten en zijn ze met 275 (speciale) Cruyff Courts actief in 22 landen. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Dit doen ze met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s. Hiermee creëren ze ruimte. Ruimte waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het best uit zichzelf te halen.

Meer weten over de Cruyff Foundation? Kijk dan op hun website.

Johan Cruyff Foundation Jubilieumtegel Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen

De verwachte levertijd van de Cruyff Foundation jubileum tegels is vier weken. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de Cruyff Foundation.