Nieuws

Royal Delft breidt tegelserie uit met ‘Goldie Tiles’

ONZE DELFTS BLAUWE TEGEL MET EEN GOUDEN KNIPOOG

De designers van Royal Delft breiden de originele tegelcollectie uit met een tegelserie met gouden details, een knipoog naar het verleden en het heden: de Goldie Tiles. De serie bestaat uit Delfts Blauwe tegels met originele dessins van Royal Delft, die met een humoristische touch tot leven worden gebracht in het hier en nu.  

Handgemaakt in Delft

De tegels uit deze collectie worden met de hand gemaakt in Delft en vertellen elk hun eigen verhaal. Het ambachtelijke beeld neemt je mee op reis naar de moderne wereld; een oudhollandse tekening anno nu. Het landschap met de molen, verrijkt met de skyline van een stad, een traditionele boerderij met Alpaca’s op het land en het werkpaard dat is omgetoverd tot een eenhoorn. 

Dutch Design voor ieder interieur

De Goldie Tiles passen perfect binnen Dutch Design. De ontwerpen zijn minimalistisch en gemaakt met gevoel voor humor. Stijl de wand in jouw huiskamer af met een aantal van deze unieke creaties en combineer de Goldie Tiles met de wandborden en tegels van bijvoorbeeld de Schiffmacher- en Wunderkammercollectie óf hang ze naast onze traditionele Delfts Blauwe tegels. De Goldie Tiles zijn een echte musthave in ieder hedendaags interieur.    

Eeuwenlange traditie

Royal Delft en Delfts Blauwe tegels zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. De tegelcollectie varieert van traditionele oudhollandse tekeningen tot de moderne designs.

‘De collectie van Royal Delft kent rijke schatten, één daarvan is de alom bekende Delfts Blauwe tegel. In binnen- en buitenland wordt dit stukje Hollandse nostalgie weer herontdekt. Door het geven van een hedendaagse twist aan onze klassieke tegel, wordt deze tegel weer een echte eyecatcher’, aldus Joffrey Walonker (Design Manager Royal Delft).

De Goldie Tiles collectie bestaat uit 22 verschillende tegels. De tegels zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor €34,95 bij onze retailers, in onze winkel en op onze webshop www.royaldelft.com

Bekijk hier de serie

Goldie Tiles thuis

Royal Delft breidt serviescollectie uit met BLUE Transition 

Blue Transition: artistic evolution on a plate

Vandaag lanceert Royal Delft haar nieuwste servies: Blue Transition. Een stijlvolle serviesserie bestaande uit 6 delen met eigen karakteristieke dessins. Bij de creatie van Blue Transition hebben de schilders en designers van Royal Delft gewerkt vanuit abstractie en hebben zij zich laten inspireren door een bloem; de iris. Blue Transition is een modern servies gemaakt voor dagelijks gebruik.

Het zesdelig servies Blue Transition oogt in zijn geheel als een speels en abstract kunstwerk. Ieder deel met zijn unieke decoratie en in zijn geheel verbonden door één bloem: de iris. Waar op het grote bord een sierlijk lijnenspel in de vorm van een iris is afgebeeld, is in de diepe kom een klassieke Delfts Blauwe versie van de iris verwerkt op de bodem en wordt de mok omarmd door een stelenboeket van irissen.

Alle 6 de delen van Blue Transition worden verbonden door een karakteristiek schilderwerk. De set werkt perfect als een in het oog springend element tijdens een gezellig koffiemoment, een feestelijke brunch, een eenvoudige lunch of het borrelmoment. Blue Transition is een echte mix en match serie die past bij de hedendaagse eettrends. Een stijlvolle serie voor elke dag, voor ieder moment.

Bekijk hier de serie

Royal Delft ontwerpt speciale jubileumtegels in opdracht van de Cruyff Foundation

Op 8 februari introduceert Royal Delft, producent van Delfts Blauw aardewerk, een unieke serie Delfts Blauwe tegels ter ere van het 25-jarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation. Deze unieke serie is gemaakt in opdracht van de Cruyff Foundation. Op de tegels is een aantal ‘gevleugelde’ uitspraken en de handtekening van Johan Cruijff terug te vinden.

De traditionele handvormtegel met de zogenoemde ‘ossenkopjes’ in de hoeken is de meest klassieke uitvoering in de rijke traditie van Delfts Blauwe tegels. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de ‘ossenkopjes’ vervangen door een creatieve vertaling van het logo van de Cruyff Foundation. Voor de productie van deze handgemaakte tegels maakt Royal Delft gebruik van een hoogwaardige zeefdruktechniek. De huidige tegelserie bestaat uit 6 unieke tegels met verschillende legendarische uitspraken van de meester.

De tegels zijn vanaf vandaag te bestellen op de website van Royal Delft www.royaldelft.com/cruyfffoundation. Dit betreft een pre-order. De levertijd van de tegels bedraagt 3-4 weken. Een gedeelte van het verkoopbedrag komt ten goede aan de Cruyff Foundation. Hiermee dragen we bij aan de missie van de stichting om kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is, te ontwikkelen door sport en spel.

Bekijk hier de tegels

Johan Cruyff Foundation Jubilieumtegel Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen

De nijntje collectie van Royal Delft breidt uit!

Een uniek en perfect kraamcadeau met naam: geboortetegel nijntje. Wie kent haar niet dit wereld beroemde konijntje. Ze is nu verkrijgbaar op een Delfts Blauwe tegel die te personaliseren is met een naam en een geboortedatum.

 

Bekijk hier de nijntje geboortetegels

Amali 18 jaar

Amalia 18 jaar

Op 7 december 2021 is Prinses Amalia, de kroonprinses van het Koninkrijk der Nederlanden, 18 jaar geworden. Traditiegetrouw brengt Royal Delft al sinds de geboorte van Prinses Juliana unieke herdenkingsborden uit bij bijzondere gebeurtenissen van het Koninklijk Huis. ‘Amalia 18 jaar’ is gecreëerd door meester-schilderes Caroline Hartman. Ze werd geïnspireerd door de appeltjes van oranje waarbij ze een traditioneel ontwerp combineert met moderne aspecten. Het exclusieve handgeschilderde bord wordt in beperkte oplage gemaakt en is verkrijgbaar tot en met 7 december 2022. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Prinses Amalia.

Bekijk het Amalia 18 jaar herdenkingsbord

De Royal Delft pop-up store is sinds 13 maart gesloten.

Royal Delft Pop-Up Store in Westfield Mall of the Netherlands

Vanaf maandag 27 september heeft Royal Delft een stijlvolle Pop-Up Store in de Westfield Mall of the Netherlands. In de winkel is een selectie van producten uit recente collecties verkrijgbaar, zoals onder andere Proud Mary, Schiffmacher Royal Blue Tattoo, Wunderkammer, Peacock Symphony en de Blueware kerstcollectie. De Pop-Up store is de komende 6 maanden te bezoeken en is geopend gedurende de reguliere winkeltijden van de Westfield Mall of the Netherlands. De Royal Delft Pop-Up Store is gemakkelijk te herkennen aan de levensgrote Proud Mary bij de entree van de winkel.

Frank Verhoeven, adjunct storemanager bij Royal Delft, is trots op deze nieuwe exclusieve Pop-Up Store: ‘Het is fantastisch om in deze prachtige exclusieve winkelomgeving aanwezig te kunnen zijn met Royal Delft. We kijken ernaar uit om de bezoekers te ontvangen in onze Delfts Blauwe wereld en om nog meer mensen kennis te laten maken met de moderne designstukken van Royal Delft.’

Een bezoek aan Royal Delft!

Bij een bezoek ziet u van begin tot eind hoe Delfts Blauw met de hand gemaakt wordt. U ontmoet een van de meester-schilders en leert over de geschiedenis en het internationale succes van dit Nederlandse icoon.

We doen er alles aan om te voldoen aan de geldende Coronamaatregelen en de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen. Iedere 10 minuten mogen 6 bezoekers het museum betreden. Zo is er voldoende ruimte om op een verantwoorde wijze ons museum te bezoeken.

Winkel
Onze winkel is geopend voor bezoekers, een afspraak maken is niet nodig. Wilt u toch liever persoonlijk advies of een private shopping afspraak maken dan kunt u ons (via WhatsApp) bereiken op 06 828 773 02.

Brasserie1653
Daarnaast kunt u vanaf 5 juni ook weer binnen in de Brasserie1653 terecht voor een  hapje en een drankje. U kunt ter plaatse een tafel reserveren.

We kijken ernaar uit u weer te mogen ontvangen!

De Blueware collectie in de showroom van Royal Delft